Boca za rakiju

2.200,00 RSD

Boca za rakiju sa ručno rađenim ukrasnim motivom voća šljiva, kajsija, kruška, dunja i grožđe. Ručno rađen artikal na grnčarskom točku i ručno dekorisan. Zapremina 0,7l

MOLIMO VAS DA PRILIKOM PORUČIVANJA U NAPOMENI NAPIŠETE KOJI MOTIV VOĆA NA BOCI ŽELITE!

Kategorija:

Opis

Boca za rakiju sa ručno rađenim ukrasnim motivom voća šljiva, kajsija, kruška, dunja i grožđe. Ručno rađen artikal na grnčarskom točku i ručno dekorisan. Zapremina 0,7l

Keramika

Keramika je naziv za grupu proizvoda iz glinenih sirovina. Osnovne sirovine za keramiku su kaolin (bela i mekana vrsta zemlje), ilovače i gline koji su plastički sastojci dok su kao neplastički sastojci- kremen, krečnjak, šamot i drugi materijali. Prema hemijskom sastavu i toploti keramičarski materijali se dele na opekarske, grnčarske, porozne, kamenite i porcelanske.

Naziv keramika potiče od reči keramikos koji je bio opšti naziv za proizvode od gline i ilovače koji se plastično stvaraju, suše i peku u posebnim pećima u koje spada i boca za rakiju.

Postoji veliki broj meterijala prema upotrebi i svrsi. Po izgledu i upotrebi sva keramika se deli na grubu keramiku (za industrijsku upotrebu i upotrebu u građevinarstvu, kao crep, opeke, pokrivne ploče, podovi izolatori itd.) i finu keramiku (za elektro materijale, materijale koji se koriste u zdravstvu, grnčarske proizvode i proizvode za svakodnevnu upotrebu, ukrasni predmeti i sl).

Treba znati da svaki pokret ruku ostavlja lepotu, i stvara unikat u isto vreme. Prilikom ručne izrade ne postoje dva ista primerka, mogu biti slični ali isti ne. Veština majstora je od velikog značaja, međutim to ne bi mnogo značilo da ne postoji ljubav da se svaki deo, svako parče što lepše ukrasi, i što praktičnije napravi. Svaki pokret ruku majstora se vidi na predmetu, svaki pokret četkice je uočljiv.

Proces ručne izrade keramike možete pogledati ovde.

Materijal: glina Zemlja proizvodnje Srbija

Recenzije

Još nema komentara.

Dodaj recenziju

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Možda će vam se svideti …

Boca za rakiju

Boca za rakiju

2.200,00 RSD