Čaše Veneto Auris HB – set 6 čaša

9.000,00 RSD

Čaše Veneto Auris HB sa ručno brušenim floralnim motivom koji je rađen po uzoru na staro venecijansko Murano staklo učiniće vaše svečane trenutke nezaboravnim. Zapremina 350ml. Materijal Bohemia kristal.

Opis

Čaše Veneto Auris HB sa ručno brušenim floralnim motivom koji je rađen po uzoru na staro venecijansko Murano staklo učiniće vaše svečane trenutke nezaboravnim. Čaše za viski iz serije Veneto Auris možete pogledati   ovde.

Zapremina 350ml.

Materijal Bohemia kristal.

Proizvodnja Bohemia kristala

Proizvodnja Bohemia ručno rezanog olovnog kristala jedna je od najvažnijih industrija u Češkoj. Istovremeno sa najdužom tradicijom. Staklo i kristal se proizvode u Bohemiji više od 800 godina. Industrija je zasnovana na dobro uspostavljenoj zanatskoj veštini. Svakako i na tehničkoj veštini i umetničkoj nejednakosti, koja je cenjena širom sveta.

Veština staklara kombinovana je sa umetničkim umećem. U obradi stakla se maksimalno koristi visoka refrakcija svetlosti koju poseduje krhka lepota proizvoda isečenih od olovnog kristala. Odličan nivo češke proizvodnje olovnog kristala zasnovan je ne samo na tradiciji nagomilanoj vekovima, već i na veštini, iskustvu i obuci staklara u kvalitetnoj izradi i sposobnosti da kreiraju atraktivan proizvod i otkrivaju nove tehnike.

Staklari se školuju u specijalnim staklarskim školama, kojima nema premca u svetu, od kojih je prva osnovana 1856. godine. Ove specijalizovane škole stvaraju kvalifikovane slikare, vitražere, rezače kristala, gravere i tehničare. Vodeći stručnjaci vode računa o razvoju svakog učenika, prenoseći stručnost i veštinu generacijama.

Pored tradicije, kreativnost u proizvodnim tehnikama i razvoj dizajna se podstiču kako bi se Bohemia kristal održao među vodećim svetskim proizvodima.

Malo zemalja u svetu može se pohvaliti tako širokim spektrom tradicionalnih tehnika ukrašavanja kao što su one koje su korišćene u češkom regionu. Iako koriste savremenu nauku i tehnologiju u suštini se oslanjaju na tradiciju staru stotinama godina. Od duvanja sirovog proizvoda, do njegove dorade i ukrašavanja raznim tehnikama, ljudska veština, smisao za umetnost i dobar ukus su uvek bili i ostali suštinski.

Dubina iskustva, na kojoj se zasniva virtuoznost i preciznost rada, značajan je preduslov ovladavanja vrlo specifičnim i zahtevnim tehnikama izrade koje možete pogledati  ovde.

Čaše iz naše ponude možete pogledati ovde.

Materijal: staklo. Zemlja proizvodnje/uvezeno iz: R. Češka Uvoznik: TR Melisanti, Nikole Pašića 9, Novi Sad

Recenzije

Još nema komentara.

Dodaj recenziju

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Možda će vam se svideti …

Čaše Veneto Auris HB

Čaše Veneto Auris HB - set 6 čaša

9.000,00 RSD