Čaše za šampanjac Veneto Auris – set 6 čaša

8.820,00 RSD

Čaše za šampanjac Veneto Auris sa ručno brušenim floralnim motivom koji je rađen po uzoru na staro venecijansko Murano staklo učiniće vaše svečane trenutke nezaboravnim. Zapremina 230ml. Materijal Bohemia kristal.

Opis

Čaše za šampanjac Veneto Auris sa ručno brušenim floralnim motivom koji je rađen po uzoru na staro venecijansko Murano staklo učiniće vaše svečane trenutke nezaboravnim. Mogu se kombinovati sa čašama za belo vino i crveno vino, vodu i kratka pića iz iste serije.

Zapremina 230ml.

Materijal Bohemia kristal.

Proizvodnja Bohemia kristala

Proizvodnja Bohemia ručno rezanog olovnog kristala jedna je od najvažnijih industrija u Češkoj. Istovremeno sa najdužom tradicijom. Staklo i kristal se proizvode u Bohemiji više od 800 godina. Industrija je zasnovana na dobro uspostavljenoj zanatskoj veštini, tehničkoj veštini i umetničkoj nejednakosti, koja je cenjena širom sveta.

Veština staklara kombinovana je sa umetničkim umećem u obradi stakla kako bi se maksimalno iskoristila visoka refrakcija svetlosti koju poseduje krhka lepota proizvoda isečenih od olovnog kristala. Odličan nivo češke proizvodnje olovnog kristala zasnovan je ne samo na tradiciji nagomilanoj vekovima, već i na veštini, iskustvu i obuci staklara u kvalitetnoj izradi i sposobnosti da kreiraju atraktivan proizvod i otkrivanju novih tehnika.

Staklari se školuju u specijalnim staklarskim školama, kojima nema premca u svetu, od kojih je prva osnovana 1856. godine. Ove specijalizovane škole stvaraju kvalifikovane slikare, vitražere, rezače kristala, gravere i tehničare. Vodeći stručnjaci vode računa o razvoju svakog učenika, prenoseći stručnost i veštinu generacijama.

Pored tradicije, kreativnost u proizvodnim tehnikama i razvoj dizajna se podstiču kako bi se Bohemia kristal održao među vodećim svetskim proizvodima.

Malo zemalja u svetu može se pohvaliti tako širokim spektrom tradicionalnih tehnika ukrašavanja kao što su one koje su korišćene u češkom regionu. Iako koriste savremenu nauku i tehnologiju u suštini se oslanjaju na tradiciju staru stotinama godina. Od duvanja sirovog proizvoda, do njegove dorade i ukrašavanja raznim tehnikama, ljudska veština, smisao za umetnost i dobar ukus su uvek bili i ostali suštinski.

Ova dubina iskustva, na kojoj se zasniva virtuoznost i preciznost rada, značajan je preduslov ovladavanja vrlo specifičnim i zahtevnim tehnikama izrade koje možete pogledati ovde.

Šampanjac

Šampanjac – penušavo vino koje se proizvodi naknadnim vrenjem vina u boci u kojoj se oslobađa ugljen dioksid. Naziv je dobilo po francuskoj pokrajini Šampanji. Dok neki proizvođači vina koriste ime šampanjac za svoja penušava vina, u brojnim državama ovo ime se može koristiti samo za vina koja dolaze iz Šampanje.

Za proizvodnju šampanjca dozvoljeno je koristiti samo tri sorte grožđa. Od Pino noara, koji raste na krečnjačkim terenima, dobijaju se bogata, prefinjena vina. U hladnijim delovima gaji se Pino menije, koga karakterišu visoki prinosi i začinske arome. Nalazi se svuda, ali se retko spominje. Treća sorta je Šardone, koji je neizostavna komponenta šampanjskih vina – protivteža bogatim aromama Pino noara, prefinjen, elegantan, ali oštar.

Šampanjac je piće koje se pije u posebnim pirlikama. Kada se nešto proslavlja ili obeležava neki poseban datum.

Može se poslužiti uz ribu i morske plodove. Veoma se dobro slaže sa hladnim predjelima od morskih plodova. Kombinacija sirovih školjki, crnog i belog kavijara sa šampanjcem je izuzetno istančana. Nećete pogrešiti, ako ga poslužite uz sireve. Može se poslužiti i uz voće. Suvi šampanjac se veoma dobro slaže sa kajsijama i breskvama.

Obavezno poslužujete šampanjac ohlađen i u specijalnim čašama. Za pravilno posluživanje šampanjca i uživanje u istom postrebne su odgovarajuće čaše za šampanjac gde Bohemia kristal nudi širok dijapazon.

Čaše iz naše ponude možete pogledati ovde.

Materijal: kristalno staklo. Zemlja proizvodnje/uvezeno iz: R. Češka Uvoznik: TR Melisanti, Nikole Pašića 9, Novi Sad

Recenzije

Još nema komentara.

Dodaj recenziju

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Možda će vam se svideti …

Čaše Veneto Auris

Čaše za šampanjac Veneto Auris - set 6 čaša

8.820,00 RSD