Egermann čaša Translucent

4.300,00 RSD

Egermann čaša Translucent karakterističnog ručno brušenog floralnog i ornament motiva u Art Deco stilu bez rubin bojenih elemenata kako bi se istaklo majstorstvo brušenog kristala. Biser Bohemia ručno rađenog i ručno dekorisanog stakla koji će oplemeniti svaki prostor. Virtuoznost zanatskog umeća u procesu dekorisanja Egermann kristala možete pogledati ovde.

Visina 13cm

Bohemia kristal

Opis

Egermann čaša Translucent karakterističnog ručno brušenog floralnog i ornament motiva u Art Deco stilu bez rubin bojenih elemenata kako bi se istaklo majstorstvo brušenog kristala.

Egerman kristal karakteriše rubin crvena boja na površini artikla koju odlikuje dekoracija baroknim i Art Deco šarama izvedena tehnikom rezanja, brušenja i graviranja.

Kompanija Egermann

Kompanija Egermann datira iz ranih 1800-ih, specijalizovana je za ručno ukrašeno staklo gde svaki komad karakteriše dekorativni i umetnički visoko orijentisan karakter. Glavno dostignuće Egermanna koja ga je proslavila na svetskom nivou je inventivni pronalazak procesa zvanog „crveno bojenje“ iz 1832. godine. U navedenom procesu fokus je tamno rubin crvena boja na površini svakog dela ukrašena baroknim šarama procesom rezanja i graviranja. Egermann kristal je vodeći svetski proizvođač kristala koji je ukrašen metodom „crvenog bojenja“. Kompanija Egermann je u potpunosti specijalizovana za proizvodnju ručno dekorisanih staklenih proizvoda.

Egermann kristal artikli imaju svoju upotrebnu vrednost dok su istovremeno dekorativni i imaju svoju visoku umetničku vrednost.
Kompanija Egermann se nalazi u živopisnom gradu Novi Bor u prelepoj oblasti Severne Češke. Naziv kompanije potiče od poznatog tehnologa stakla i slikara stakla, Fridriha (Bedricha) Egermana, rođenog 1777. godine u Severnoj Češkoj. Slikarstvo na staklu je učio kao šegrt u Majsenu, Nemačka, gde je naučio različite proizvodne procese i tehniku slikanja na porcelanu. Majsen je u to vreme bio centar industrije porcelana što je ostao i do danas. U Novom Boru se fokusirao na slikanje na staklu i posvetio eksperimentisanju novim tehnikama ukrašavanja.

Do danas se stakleni proizvodi Egermann izrađuju tradicionalnim Bohemia tehnikama gde je ručni rad ključan. Svaka vaza, čaša ili činija je stoga jedinstven proizvod u tradiciji velemajstora Fridriha (Bedricha) Egermana.

Moto kompanije Egermann koji traje bezmalo dva veka i nastaviće u tom pravcu glasi “Sve naše aktivnosti su usmerene na ono najvažnije, a to je želja naših kupaca. Po njihovim željama kreiramo proizvode – savršene u svakom detalju.”

Našu ponudu Egermann kristala možete pogledati ovde.

Recenzije

Još nema komentara.

Samo prijavljeni korisnici koji su kupili ovaj proizvod mogu ostaviti komentar.

Možda će vam se svideti …

 • Egermann vaza EmeraldEgermann vaza Emerald
  5.900,00 RSD

  Egermann vaza Emerald karakteristične smaragdno zelene boje sa ručno pozlaćenim i oslikanim floralnim motivom u Art Deco stilu. Pozlata 24-karatno zlato. Biser Bohemia ručno rađenog i ručno dekorisanog stakla koji će oplemeniti svaki prostor. Pozlata 24-karatno zlato. Virtuoznost zanatskog umeća u procesu dekorisanja Egermann kristala možete pogledati ovde.

  Visina 13cm

  Bohemia kristal

 • Egermann čaša FloralEgermann čaša Floral
  4.200,00 RSD

  Egermann čaša Floral karakteristične rubin crvene boje sa ručno brušenim floralnim i ornament motivom u Art Deco stilu. Zbog svoje dekorativnosti pogodna kao čaša za crkveno venčanje. Biser Bohemia ručno rađenog i ručno dekorisanog stakla koji će oplemeniti svaki prostor. Virtuoznost zanatskog umeća u procesu dekorisanja Egermann kristala možete pogledati ovde.

  Visina 13cm

  Bohemia kristal

 • Egermann vaza Rubi LazureEgermann vaza Rubi Lazure
  4.200,00 RSD

  Egermann vaza Rubi Lazure karakteristične rubin crvene boje sa ručno brušenim floralnim i ornament motivom u Arde Deco stilu. Kombinacija transparentnih i rubin segmenata fantastično prezentuje majstorstvo Egermann tehnike “crvenog bojenja”. Biser Bohemia ručno rađenog i ručno dekorisanog stakla koji će oplemeniti svaki prostor. Virtuoznost zanatskog umeća u procesu dekorisanja Egermann kristala možete pogledati ovde.

  Visina 13cm

  Bohemia kristal

 • Egermann vaza Royal BlueEgermann vaza Royal Blue
  5.900,00 RSD

  Egermann vaza Royal Blue karakteristične kraljevsko plave, odnosno kobalt plave boje sa ručno pozlaćenim i oslikanim floralnim motivom u Art Deco stilu. Biser Bohemia ručno rađenog i ručno dekorisanog stakla koji će oplemeniti svaki prostor. Pozlata 24-karatno zlato. Virtuoznost zanatskog umeća u procesu dekorisanja Egermann kristala možete pogledati ovde.

  Visina 13cm

  Bohemia kristal

Egermann čaša Translucent

Egermann čaša Translucent

4.300,00 RSD