Egermann vaza Royal Blue

5.900,00 RSD

Egermann vaza Royal Blue karakteristične kraljevsko plave, odnosno kobalt plave boje sa ručno pozlaćenim i oslikanim floralnim motivom u Art Deco stilu. Biser Bohemia ručno rađenog i ručno dekorisanog stakla koji će oplemeniti svaki prostor. Pozlata 24-karatno zlato. Virtuoznost zanatskog umeća u procesu dekorisanja Egermann kristala možete pogledati ovde.

Visina 13cm

Bohemia kristal

Kategorije: ,

Opis

Egermann vaza Royal Blue karakteristične kraljevsko plave, odnosno kobalt plave boje sa ručno pozlaćenim i oslikanim floralnim motivom u Art Deco stilu. Pozlata 24-karatno zlato.

Egerman kristal karakteriše rubin crvena boja na površini artikla koju odlikuje dekoracija baroknim šarama izvedena tehnikom rezanja, brušenja i graviranja.

Kompanija Egermann

Kompanija Egermann datira iz ranih 1800-ih, specijalizovana je za ručno ukrašeno staklo gde svaki komad karakteriše dekorativni i umetnički visoko orijentisan karakter. Glavno dostignuće Egermanna koja ga je proslavila na svetskom nivou je inventivni pronalazak procesa zvanog „crveno bojenje“ iz 1832. godine. U navedenom procesu fokus je tamno rubin crvena boja na površini svakog dela ukrašena baroknim šarama procesom rezanja i graviranja. Egermann kristal je vodeći svetski proizvođač kristala koji je ukrašen metodom „crvenog bojenja“. Kompanija Egermann je u potpunosti specijalizovana za proizvodnju ručno dekorisanih staklenih proizvoda.

Egermann kristal artikli imaju svoju upotrebnu vrednost dok su istovremeno dekorativni i imaju svoju visoku umetničku vrednost.
Kompanija Egermann se nalazi u živopisnom gradu Novi Bor u prelepoj oblasti Severne Češke. Naziv kompanije potiče od poznatog tehnologa stakla i slikara stakla, Fridriha (Bedricha) Egermana, rođenog 1777. godine u Severnoj Češkoj. Slikarstvo na staklu je učio kao šegrt u Majsenu, Nemačka, gde je naučio različite proizvodne procese i tehniku slikanja na porcelanu. Majsen je u to vreme bio centar industrije porcelana što je ostao i do danas. U Novom Boru se fokusirao na slikanje na staklu i posvetio eksperimentisanju novim tehnikama ukrašavanja.

Do danas se stakleni proizvodi Egermann izrađuju tradicionalnim Bohemia tehnikama gde je ručni rad ključan. Svaka vaza, čaša ili činija je stoga jedinstven proizvod u tradiciji velemajstora Fridriha (Bedricha) Egermana.

Moto kompanije Egermann koji traje bezmalo dva veka i nastaviće u tom pravcu glasi “Sve naše aktivnosti su usmerene na ono najvažnije, a to je želja naših kupaca. Po njihovim željama kreiramo proizvode – savršene u svakom detalju.”

Našu ponudu Egermann kristala možete pogledati ovde.

Recenzije

Još nema komentara.

Samo prijavljeni korisnici koji su kupili ovaj proizvod mogu ostaviti komentar.

Egermann vaza Royal Blue

Egermann vaza Royal Blue

5.900,00 RSD