Viski dekanter Grafiti Smoke

9.500,00 RSD

Viski dekanter Grafiti Smoke svojim modernim dizajnom potpuno odražava vreme u kojem živimo savršen za muškarca sa stilom. Svojim dizajnom će se uklopiti u svaki prostor. Bojeno kristalno staklo se ističe u prostoru i svojom dekorativnošću upotpunjuje enterijer. Može se kombinovati sa čašama iz iste serije. Pogodan za sva žestoka alkoholna pića. Zapremina 0,70 l. Materijal BOHEMIA kristal.

Opis

Viski dekanter Grafiti Smoke svojim modernim dizajnom potpuno odražava vreme u kojem živimo savršen za muškarca sa stilom. Svojim dizajnom će se uklopiti u svaki prostor. Bojeno kristalno staklo se ističe u prostoru i svojom dekorativnošću upotpunjuje enterijer. Viski dekanter Grafiti Smoke može se kombinovati sa čašama iz iste serije. Pogodan za sva žestoka alkoholna pića.

Zapremina 0,70 l.

Materijal BOHEMIA kristal.

Proizvodnja Bohemia kristala

Proizvodnja Bohemia ručno rezanog olovnog kristala jedna je od najvažnijih industrija u Češkoj. Istovremeno sa najdužom tradicijom. Staklo i kristal se proizvode u Bohemiji više od 800 godina. Industrija je zasnovana na dobro uspostavljenoj zanatskoj veštini, tehničkoj veštini i umetničkoj nejednakosti, koja je cenjena širom sveta.

Veština staklara kombinovana je sa umetničkim umećem u obradi stakla. Sve kako bi se maksimalno iskoristila visoka refrakcija svetlosti koju poseduje krhka lepota proizvoda isečenih od olovnog kristala. Odličan nivo češke proizvodnje olovnog kristala zasnovan je na tradiciji nagomilanoj vekovima. Na to se nadovezuje veština, iskustvo i obuka staklara u kvalitetnoj izradi i sposobnosti da kreiraju atraktivan proizvod i otkrivanje novih tehnika. Dekanter za viski je neophodan deo pribora svakog ljubitelja viskija, a Bohemia je pretočila svoje znanje i umeće u proizvodnju istih.

Staklari se školuju u specijalnim staklarskim školama, kojima nema premca u svetu, od kojih je prva osnovana 1856. godine. Ove specijalizovane škole stvaraju kvalifikovane slikare, vitražere, rezače kristala, gravere i tehničare. Vodeći stručnjaci vode računa o razvoju svakog učenika, prenoseći stručnost i veštinu generacijama. Upravo navedena stručnost na delu pokazuje kako Bohemia škola dizajna i proizvodnje stakla ima odraza na predmete kao što je viski dekanter.

Pored tradicije, kreativnost u proizvodnim tehnikama i razvoj dizajna se podstiču kako bi se Bohemia kristal održao među vodećim svetskim proizvodima.

Malo zemalja u svetu može se pohvaliti tako širokim spektrom tradicionalnih tehnika ukrašavanja kao što su one koje su korišćene u češkom regionu. Iako koriste savremenu nauku i tehnologiju u suštini se oslanjaju na tradiciju staru stotinama godina. Od duvanja sirovog proizvoda, do njegove dorade i ukrašavanja raznim tehnikama, ljudska veština, smisao za umetnost i dobar ukus su uvek bili i ostali suštinski.

Ova dubina iskustva, na kojoj se zasniva virtuoznost i preciznost rada, značajan je preduslov ovladavanja vrlo specifičnim i zahtevnim tehnikama izrade. Iste možete pogledati ovde.

Dekantere za žestoka alkoholna pića iz naše ponude možete pogledati ovde.

Materijal: staklo. Zemlja proizvodnje/uvezeno iz: R. Češka Uvoznik: TR Melisanti, Nikole Pašića 9, Novi Sad

Recenzije

Još nema komentara.

Dodaj recenziju

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Možda će vam se svideti …

Viski dekanter Grafiti Smoke

Viski dekanter Grafiti Smoke

9.500,00 RSD