Supiera Thun Bernadotte Ivory

6.900,00 RSD

Supiera Thun Bernadotte Ivory svojim klasičnim dizajnom, boje slonove kosti, upotpuniće vaše svečane trenutke kako biste uživali sa vašim prijateljima i porodicom. Pogodno za pranje u mašini za pranje posuđa. Zapremina supiere 2,5l.

Thun Porcelan je sinonim za vrhunski kvalitet i eleganciju u proizvodnji porcelana već više od 220 godina. Smešten u prekrasnom gradu Karlove Vari u Češkoj Republici, ovaj renomirani brend ima duboko ukorenjenu tradiciju koja seže daleko u prošlost.

Kategorija:

Opis

Supiera Thun Bernadotte Ivory svojim klasičnim dizajnom, boje slonove kosti, upotpuniće vaše svečane trenutke kako biste uživali sa vašim prijateljima i porodicom. Češki brend Thun u proizvodnji porcelana ima tradiciju koja traje duže od 220 godina.

Thun porcelan i tradicija proizvodnje porcelana u Karlovim Varima

Thun Porcelan je sinonim za vrhunski kvalitet i eleganciju u proizvodnji porcelana već više od 220 godina. Smešten u prekrasnom gradu Karlove Vari u Češkoj Republici, ovaj renomirani brend ima duboko ukorenjenu tradiciju koja seže daleko u prošlost. Tokom svog razvoja Thun porcelan usko je povezan sa Maissen porcelanom gde oba brenda dele iste visoke standarde kvaliteta, tradiciju, stručnost i ljubav prema umetnosti izrade porcelana.

Priča o Thun porcelanu započela je davne 1794. godine kada je grof František Jozef Thun, lokalni poduzetnik i ljubitelj umetnosti, osnovao prvu porcelansku manufakturu u Karlovim Varima. Od tada, porodica Thun neprekidno neguje tradiciju izrade porcelana, prenoseći svoje znanje i strast na naredne generacije.

Karlove Vari, poznate po svojim termalnim izvorima i lekovitim svojstvima, pružale su idealno okruženje za razvoj umetnosti proizvodnje porcelana. Thun porcelan je iskoristio tu prednost i stvorio prepoznatljiv stil koji je kombinovao klasiku i suvremeni dizajn. Njihove jedinstvene kreacije oduvek su bile cenjene zbog svoje izuzetne lepote i precizne izrade.

Jedan od ključnih aspekata proizvodnje porcelana u Thun-u je visoka pažnja posvećena svakom koraku proizvodnog procesa. Svaki komad porcelana prolazi kroz vešte ruke majstora, koji su predani očuvanju tradicionalnih tehnika i kvaliteta. Svaki detalj je pažljivo izrađen, bilo da se radi o ručno oslikanom dekoru ili o oblikovanju samog komada.

Uz to, Thun porcelan koristi samo najfinije materijale za izradu svojih proizvoda. Kombinacija visokokvalitetne porcelanske mase i posebno formulirane glazure rezultira izdržljivim i predivnim komadima porcelana. Ova posvećenost kvalitetu i detaljima je ono što čini Thun porcelan jedinstvenim i poznatim širom sveta.

Još jedan važan element Thun porcelana je njegova sposobnost da se prilagodi trendovima i promenama ukusa tokom vremena. Osim klasičnih dizajna, redovno lansiraju nove kolekcije inspirisane savremenim stilovima i inovacijama. To im omogućava da održe svoju poziciju kao vodeći proizvođač porcelana i da zadovolje zahteve različitih kupaca širom sveta.

Brend Thun

Kompanija Thun 1794 a.s. nastaje 2009-e godine otkupom imovine i brenda bivše kompanije Karlovarsky porcelan a.s. Thun 1794.

Thun 1794 godine je najveći češki proizvođač porcelana. U svom proizvodnom asortimanu kompanija ima porcelan za domaćinstvo, servis za ručavanje, set za kolače, hotelski porcelan, specijalni program kuvanja, porcelan za decu i proizvode po meri za velike međunarodne lance. Proizvodi specifičan tip takozvanog tvrdog porcelana sa temperaturom pečenja od 1405°C.

Visok kvalitet i jedinstven dizajn zasnovan na 220-godišnjoj tradiciji proizvodnje porcelana u Češkoj Republici garantuje visok standard.

Sedište kompanije je grad Nova Role kod Karlovih Vari, koji se naziva gradom porcelana.

Podeljena na tri osnovna preduzeća:

Nova Role

Fabrika je osnovana 1921. Posle Drugog svetskog rata uključena je u grupu Karlovarsky porcelan. 2009. godine fabriku je kupila kompanija Thun 1794 a.s. i došlo je do značajne izmene sadržaja proizvodnje. Nova Role postaje sedište cele kompanije; u njenim prostorijama smeštena je i radionica Servis i proizvodnja sitoštampe. Kompanija Thun 1794 otkupljuje i prava na žigove, prateći više od dva veka tradiciju proizvodnje porcelana i servisa za ručavanje sopstvenom proizvodnom delatnošću.

Ovo preduzeće koristi robne marke Thun 1794 i Thun Hotel & Restaurant.

Klašterec
Fabriku u Klašterecu osnovali su grof Franc Jozef Thun i J.N.Veber 1794. godine, kao drugu najstariju fabriku porcelana u Češkoj. Fabrika se preselila u novoizgrađeni prostor 1970-ih godina gde je do sada smešten. Preduzeće je opremljeno savremenim tehnološkim uređajima kao što su livenje pod pritiskom, dve komorne peći i dve peći za glaziranje. Raspolaže dekorativnom sekcijom, koja je u stanju da primeni sve dostupne kategorije dekoracije na belo telo: sitoštampane dekoracije, nedovoljno i zastakljene dekoracije, farbarske dekoracije plemenitim metalima ili bojama, prskanje. Kapacitet fabrike Klašterec je oko hiljadu tona godišnje. Proizvodnja kućnog stonog porcelana, servisa za ručavanje.

Concordia Lesov

Concordia Lesov je osnovao Ernst Mader, 1888. godine. Posle Drugog svetskog rata fabrika je postala deo kompanije Karlovarsky porcelan. Godine 2009. kupila ju je kompanija Thun 1794 a.s., uključujući robne marke i tehnološku opremu.

Concordia Lesov koristi zaštitni znak LC i Thun Hotel & Restaurant. Proizvodnja kućnog i HORECA porcelana.

Našu celokupnu ponudu servisa za ručavanje možete pogledati ovde.

Materijal: porcelan. Uvezeno iz: Češke Uvoznik: TR Melisanti, Novi Sad

Recenzije

Još nema komentara.

Samo prijavljeni korisnici koji su kupili ovaj proizvod mogu ostaviti komentar.

Možda će vam se svideti …

 • Servis za ručavanje Bernadotte bež
  27.000,00 RSD

  Porcelanski servis za ručavanje Bernadotte bež svojim klasičnim dizajnom i bojom slonove kosti upotpuniće vaše svečane trenutke kako biste uživali sa vašim prijateljima i porodicom. Sadrži 26 elemenata 6 dubokih tanjira, 6 plitkih tanjira, 6 tacnica, sosijera, supijera, dve činije, dva ovala, so i biber. Pogodno za pranje u mašini za pranje posuđa.

  Thun Porcelan je sinonim za vrhunski kvalitet i eleganciju u proizvodnji porcelana već više od 220 godina. Smešten u prekrasnom gradu Karlove Vari u Češkoj Republici, ovaj renomirani brend ima duboko ukorenjenu tradiciju koja seže daleko u prošlost.

  Servis za ručavanje Thun Bernadotte Ivory ne šaljemo brzom poštom. Prilikom online poručivanja, uz prethodni dogovor, postoji mogućnost lične isporuke za bližu okolinu Novog Sada i uže područje Beograda uz trošak isporuke od 1000 dinara.

 • servis za rucavanje kobaltservis za rucavanje kobalt
  45.000,00 RSD

  Servis za ručavanje Bernadotte Kobalt dekorisan zlatnim i kobalt plavim detaljima upotpuniće vaše svečane trenutke kako biste uživali sa vašim prijateljima i porodicom. Sadrži 26 elemenata – 6 dubokih tanjira, 6 plitkih tanjira, 6 tacnica, sosijera, supijera, dve činije, dva ovala, so i biber.

  Thun porcelan je sinonim za vrhunski kvalitet i eleganciju u proizvodnji porcelana već više od 220 godina. Smešten u prekrasnom gradu Karlove Vari u Češkoj Republici, ovaj renomirani brend ima duboko ukorenjenu tradiciju koja seže daleko u prošlost.

  Servis za ručavanje Thun Bernadotte Kobalt ne šaljemo brzom poštom. Prilikom online poručivanja, uz prethodni dogovor, postoji mogućnost lične isporuke za bližu okolinu Novog Sada i uže područje Beograda uz trošak isporuke od 1000 dinara.

 • Servis za ručavanje Thun Bernadotte Ivory 1/18Servis za ručavanje Thun Bernadotte Ivory 1/18
  14.300,00 RSD

  Porcelanski servis za ručavanje Thun 1/18 svojim klasičnim dizajnom i bojom slonove kosti upotpuniće vaše svečane trenutke kako biste uživali sa vašim prijateljima i porodicom. Sadrži 18 elemenata 6 dubokih tanjira, 6 plitkih tanjira, 6 tacnica. Pogodno za pranje u mašini za pranje posuđa.

  Thun Porcelan je sinonim za vrhunski kvalitet i eleganciju u proizvodnji porcelana već više od 220 godina. Smešten u prekrasnom gradu Karlove Vari u Češkoj Republici, ovaj renomirani brend ima duboko ukorenjenu tradiciju koja seže daleko u prošlost.

 • 34.000,00 RSD

  Porcelanski servis za ručavanje Thun Bernadotte Ivory Gold svojim klasičnim dizajnom i bojom slonove kosti upotpuniće vaše svečane trenutke kako biste uživali sa vašim prijateljima i porodicom. Sadrži 26 elemenata 6 dubokih tanjira, 6 plitkih tanjira, 6 tacnica, sosijera, supijera, dve činije, dva ovala, so i biber.

  Thun porcelan je sinonim za vrhunski kvalitet i eleganciju u proizvodnji porcelana već više od 220 godina. Smešten u prekrasnom gradu Karlove Vari u Češkoj Republici, ovaj renomirani brend ima duboko ukorenjenu tradiciju koja seže daleko u prošlost.

  Servis za ručavanje Thun Bernadotte Ivory Gold ne šaljemo brzom poštom. Prilikom online poručivanja, uz prethodni dogovor, postoji mogućnost lične isporuke za bližu okolinu Novog Sada i uže područje Beograda uz trošak isporuke od 1000 dinara.

Supiera Thun Bernadotte Ivory

6.900,00 RSD