Čaše za šampanjac Alex – set 6 čaša

5.200,00 RSD

Čaše za šampanjac Alex dekorisane tehnikom pantografa gde je urezan tanani, filigranski motiv koji se diskretno ističe na finom staklu.

Zapremina 180ml

Staklo Rona

Opis

Čaše za šampanjac Alex dekorisane tehnikom pantografa gde je urezan tanani, filigranski motiv koji se diskretno ističe na finom staklu.

Zapremina 180ml.

Staklo Rona.

Bohemia čaše

Kristalne čaše za šampanjac neophodne kao neizostavni element pri uživanju u omiljenom piću. Da bismo svoje nepce obradovali istinskim ukusom omiljenog pića potrebna je odgovarajuća čaša. Oblik i dimenzije kristalne čaše odavno nije stvar pomodarstva i dizajna već potrebe da se pravilnim oblikom čaše piće pokaže u svom najboljem svetlu. Velik iskorak u tom pravcu ostvario je češki brend Bohemia koji već vekovima unazad vrši istraživanja i primenjuje ih na svoje proizvode. Inventivnost i posvećenost radu rezultirali su dostignućima za poštovanje. Iz tog razloga slobodno se može reći da je Bohemia jedan od vodećih svetskih proizvođača kada su u pitanju čaše.

Svako piće ima svoju određenu čašu posebno dizajniranu kako bi se oslobodila određena svojstva datog napitka.

Čaše za vino, šampanjac, viski, konjak, rakiju vodu, sok uvek su prigodan poklon za svadbu, rođendan, useljenje i svečane prilike. Upotpunjuju enterijer, ako su izložene na vidno i posebno za njih odabrano mesto. Sklapanje braka, svadba, rođendan, nova godina sve su to momenti gde su čaše nezamenjiv deo proslave.

Kristalne čaše univerzalan poklon za svaku priliku kao što su svadba, slava, useljenje.

Malo zemalja u svetu može se pohvaliti tako širokim spektrom tradicionalnih tehnika ukrašavanja kao što su one koje su korišćene u češkom regionu. Iako koriste savremenu nauku i tehnologiju u suštini se oslanjaju na tradiciju staru stotinama godina. Od duvanja sirovog proizvoda, do njegove dorade i ukrašavanja raznim tehnikama, ljudska veština, smisao za umetnost i dobar ukus su uvek bili i ostali suštinski.

Ova dubina iskustva, na kojoj se zasniva virtuoznost i preciznost rada, značajan je preduslov ovladavanja vrlo specifičnim i zahtevnim tehnikama izrade. Iste možete pogledati ovde.

Šampanjac

Šampanjac – penušavo vino koje se proizvodi naknadnim vrenjem vina u boci u kojoj se oslobađa ugljen dioksid. Naziv je dobilo po francuskoj pokrajini Šampanji. Dok neki proizvođači vina koriste ime šampanjac za svoja penušava vina, u brojnim državama ovo ime se može koristiti samo za vina koja dolaze iz Šampanje.

Za proizvodnju šampanjca dozvoljeno je koristiti samo tri sorte grožđa. Od Pino noara, koji raste na krečnjačkim terenima, dobijaju se bogata, prefinjena vina. U hladnijim delovima gaji se Pino menije, koga karakterišu visoki prinosi i začinske arome. Nalazi se svuda, ali se retko spominje. Treća sorta je Šardone, koji je neizostavna komponenta šampanjskih vina – protivteža bogatim aromama Pino noara, prefinjen, elegantan, ali oštar.

Šampanjac je piće koje se pije u posebnim pirlikama. Kada se nešto proslavlja ili obeležava neki poseban datum.

Može se poslužiti uz ribu i morske plodove. Veoma se dobro slaže sa hladnim predjelima od morskih plodova. Kombinacija sirovih školjki, crnog i belog kavijara sa šampanjcem je izuzetno istančana. Nećete pogrešiti, ako ga poslužite uz sireve. Može se poslužiti i uz voće. Suvi šampanjac se veoma dobro slaže sa kajsijama i breskvama.

Obavezno poslužujete šampanjac ohlađen i u specijalnim čašama. Za pravilno posluživanje šampanjca i uživanje u istom postrebne su odgovarajuće čaše za šampanjac gde Bohemia kristal nudi širok dijapazon.

Čaše iz naše ponude možete pogledati ovde.

Materijal: kristalno staklo Zemlja proizvodnje/uvezeno iz: R. Češka Uvoznik: TR Melisanti, Novi Sad

Recenzije

Još nema komentara.

Samo prijavljeni korisnici koji su kupili ovaj proizvod mogu ostaviti komentar.

Možda će vam se svideti …

čaše alex

Čaše za šampanjac Alex - set 6 čaša

5.200,00 RSD