Kristalni svećnjak Luxor

4.100,00 RSD

Kristalni svećnjak Luxor odlikuje jednostavnost dizajna. Lako se uklapa u svaki prostor. Pogodan kao slavski svećnjak i kao dekoracija enterijera. Veoma dekorativan u prostoru pogodan kao poklon.

Visina 21cm

Bohemia kristal

Kategorija:

Opis

Kristalni svećnjak Luxor odlikuje jednostavnost dizajna. Lako se uklapa u svaki prostor. Pogodan kao slavski svećnjak i kao dekoracija enterijera. Veoma dekorativan u prostoru, pogodan kao poklon.

Visina 21cm

Bohemia kristal

Kristalni svećnjak Bohemia svakom enterijeru daje momenat elegancije i estetske visine. Slava je nezamisliva bez sveće, a sveća bez odgovarajućeg svećnjaka.

Kristalni svećnjak kupujemo sebi ili kao poklon dragoj osobi. Bohemia kristal u svojoj ponudi ima više ili manje dekorisane svećnjake koji se uklapaju u svaki enterijer. Klasično ili moderno dizajniran. Bohemia kristal kao sinonim viševekovne tradicije, dizajna i kvaliteta. Pre elektrifikacije Bohemia kristalni svećnjaci i lusteri su bili nezamenjiv deo dekora na dvorovima monarha. Među vodećima su francuski kralj Luj XV, austrijska carica Marija Terezija i ruska carica Jelisaveta. Kako bismo postigli intimnu atmosferu u prostoru svetlost sveća je nezamenjiv deo dekora.

Bohemia kristal

Proizvodnja Bohemia ručno rezanog olovnog kristala jedna je od najvažnijih industrija u Češkoj. Istovremeno sa najdužom tradicijom. Staklo i kristal se proizvode u Bohemiji više od 800 godina. Industrija je zasnovana na dobro uspostavljenoj zanatskoj veštini, tehničkoj veštini i umetničkoj nejednakosti, koja je cenjena širom sveta.

Veština staklara kombinovana je sa umetničkim umećem u obradi stakla. Sve kako bi se maksimalno iskoristila visoka refrakcija svetlosti koju poseduje krhka lepota proizvoda isečenih od olovnog kristala. Odličan nivo češke proizvodnje olovnog kristala zasnovan je na tradiciji nagomilanoj vekovima. Na to se nadovezuje veština, iskustvo i obuka staklara u kvalitetnoj izradi i sposobnosti da kreiraju atraktivan proizvod i otkrivaju nove tehnike. Svećnjak je neophodan deo svakog lepo uređenog enterijera. Bohemia je pretočila svoje znanje i umeće u proizvodnju istih.

Staklari se školuju u specijalnim staklarskim školama, kojima nema premca u svetu, od kojih je prva osnovana 1856. godine. Ove specijalizovane škole stvaraju kvalifikovane slikare, vitražere, rezače kristala, gravere i tehničare. Vodeći stručnjaci vode računa o razvoju svakog učenika, prenoseći stručnost i veštinu generacijama. Upravo navedena stručnost na delu pokazuje kako Bohemia škola dizajna i proizvodnje stakla ima odraza na predmete kao što je svećnjak.

Pored tradicije, kreativnost u proizvodnim tehnikama i razvoj dizajna se podstiču kako bi se Bohemia kristal održao među vodećim svetskim proizvodima.

Malo zemalja u svetu može se pohvaliti tako širokim spektrom tradicionalnih tehnika ukrašavanja kao što su one koje su korišćene u češkom regionu. Iako koriste savremenu nauku i tehnologiju u suštini se oslanjaju na tradiciju staru stotinama godina. Od duvanja sirovog proizvoda, do njegove dorade i ukrašavanja raznim tehnikama, ljudska veština, smisao za umetnost i dobar ukus su uvek bili i ostali suštinski.

Ova dubina iskustva, na kojoj se zasniva virtuoznost i preciznost rada, značajan je preduslov ovladavanja vrlo specifičnim i zahtevnim tehnikama izrade. Iste možete pogledati ovde.

Svećnjake iz naše ponude možete pogledati ovde.

Materijal: kristalno staklo. Zemlja proizvodnje/uvezeno iz: R. Češka Uvoznik: TR Melisanti, Nikole Pašića 9, Novi Sad

Recenzije

Još nema komentara.

Samo prijavljeni korisnici koji su kupili ovaj proizvod mogu ostaviti komentar.

Možda će vam se svideti …

Kristalni svećnjak Luxor

Kristalni svećnjak Luxor

4.100,00 RSD