Vaza Rose bowl Grafiti – 155

6.600,00 RSD

Kristalna vaza Rose bowl Grafiti prečnika 16cm perfektna za male cvetne aranžmane. Dekorativnog dizajna savršeno se uklapa u svaki enterijer. Materijal Bohemia kristal.

Kategorija:

Opis

Kristalna vaza Rose bowl Grafiti perfektna za male cvetne aranžmane. Dekorativnog dizajna savršeno se uklapa u svaki enterijer. Savršen detalj za uređenje enterijera. Poklon za svaku priliku.

Prečnik 16cm

Materijal Bohemia kristal

Proizvodnja Bohemia kristala

Proizvodnja Bohemia ručno rezanog olovnog kristala jedna je od najvažnijih industrija u Češkoj. Istovremeno sa najdužom tradicijom. Staklo i kristal se proizvode u Bohemiji više od 800 godina. Industrija je zasnovana na dobro uspostavljenoj zanatskoj veštini, tehničkoj veštini i umetničkoj nejednakosti, koja je cenjena širom sveta.

Veština staklara kombinovana je sa umetničkim umećem u obradi stakla kako bi se maksimalno iskoristila visoka refrakcija svetlosti koju poseduje krhka lepota proizvoda isečenih od olovnog kristala kao što su vaze za cveće i činije za voće. Odličan nivo češke proizvodnje olovnog kristala zasnovan je ne samo na tradiciji nagomilanoj vekovima, već i na veštini, iskustvu i obuci staklara u kvalitetnoj izradi i sposobnosti da kreiraju atraktivan proizvod i otkrivanju novih tehnika.

Staklari se školuju u specijalnim staklarskim školama, kojima nema premca u svetu, od kojih je prva osnovana 1856. godine. Ove specijalizovane škole stvaraju kvalifikovane slikare, vitražere, rezače kristala, gravere i tehničare. Vodeći stručnjaci vode računa o razvoju svakog učenika, prenoseći stručnost i veštinu generacijama.

Pored tradicije, kreativnost u proizvodnim tehnikama i razvoj dizajna se podstiču kako bi se Bohemia kristal održao među vodećim svetskim proizvodima.

Malo zemalja u svetu može se pohvaliti tako širokim spektrom tradicionalnih tehnika ukrašavanja kao što su one koje su korišćene u češkom regionu. Iako koriste savremenu nauku i tehnologiju u suštini se oslanjaju na tradiciju staru stotinama godina. Od duvanja sirovog proizvoda, do njegove dorade i ukrašavanja raznim tehnikama, ljudska veština, smisao za umetnost i dobar ukus su uvek bili i ostali suštinski.

Ova dubina iskustva, na kojoj se zasniva virtuoznost i preciznost rada, značajan je preduslov ovladavanja vrlo specifičnim i zahtevnim tehnikama izrade koje možete pogledati ovde.

Materijal: kristalno staklo. Zemlja proizvodnje/uvezeno iz: R. Češka Uvoznik: TR Melisanti, Nikole Pašića 9, Novi Sad

Recenzije

Još nema komentara.

Dodaj recenziju

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Možda će vam se svideti …

Vaza Rose bowl Grafiti

Vaza Rose bowl Grafiti - 155

6.600,00 RSD